Απόλυτη Ανάρρωση: Τα 6 Κλειδιά

Για να είσαι στα καλύτερά σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να προπονείσαι σκληρά. Χρειάζεσαι αυτές τις μεθόδους ανάρρωσης για να μένεις στην κορυφή

Υπερβολικά πολλά άτομα πιστεύουν ότι τα πάντα είναι γύρω από την προπόνηση. Φυσικά, δεν μπορείς να δείχνεις καταπληκτικά εκτός και αν προπονείσαι σκληρά συνεχώς, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω στην φυσική κατάσταση που είμαι – και να την συντηρώ καλά στα 40 μου – εάν δεν άκουγα το σώμα μου και δεν του έδινα την καλύτερη πιθανή ευκαιρία για να αναρρώσει πλήρως ανάμεσα στις προπονήσεις. Οι 6 μέθοδοι που αναφέρω παρακάτω είναι αυτές στις οποίες έχω καταλήξει πως είναι απαραίτητες και αναντικατάστατες. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, τις θεωρώ όσο σημαντικούς όσο την γυμναστική.

Μερικές, όπως ο σωστός ύπνος και οι διατάσεις είναι δωρεάν. Άλλες, όπως η χειροπρακτική και ο βελονισμός όχι. Όμως όλες είναι επενδύσεις που αξίζουν για το σώμα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Όλα όσα ζητάω είναι να κρατήσετε το μυαλό σας ανοιχτό και να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε. Ποτέ δεν ξέρεις τί λειτουργεί καλύτερα για σένα μέχρι να δώσεις μια ευκαιρία στα πάντα.

1. Ύπνος

Δεν μπορείτε, όπως πολλοί πιστεύουν,  να «καλύψετε» τον ύπνο. Το σώμα δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ, 10 εάν μπορείς.  Σκεφτείτε τον σαν μέρος της προπόνησής σας, και προγραμματίστε τον όπως ακριβώς και αυτήν.


2. Μασάζ

Πολλοί αναβάλλουν το μασάζ μέχρι να είναι τόσο πιασμένοι που να μην μπορούν να κουνηθούν. Μην περιμένετε τόσο πολύ. Κάντε το μασάζ σας για να το προλάβετε αυτό.  Πηγαίνετε για μασάζ βαθύ ιστού ή χαλαρωτικό ή και τα δύο, για να απελευθερώσετε ένταση και να βελτιώσετε την εμβέλεια κινήσεών σας.

 

3. Χειροπρακτική

Η σκληρή άρση βαρών με τα χρόνια βάζει τόνους ροπής στις αρθρώσεις και στην σπονδυλική σας στύλη. Αλλά οι χειροπρακτικοί μπορούν να πάρουν ότι είναι έξω από την σωστή ευθυγράμμιση και να το φέρουν ξανά στην θέση του. Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να σταματήσεις τα τραύματα πριν συμβούν.

 

4. Βελονισμός

Αυτό χαλαρώνει τους μύες, απελευθερώνει στρες, και μπορεί να απλευθερώσει και τοξίνες. Μετά από μέρες με πολύ βαριά άρση, πηγαίνω για μια συνεδρία βελονισμού.  Όλο το σώμα γίνεται ζωντανό έπειτα από αυτό. Και τσεκάρετε το με τον πάροχο ασφάλισής σας, μπορεί τώρα να καλύπτει τις συνεδρίες.

 

5. Διατάσεις - Stretching

Μην κάνετε διατάσεις ακριβώς πριν γυμναστείτε · μελέτες δείχνουν πως μπορούν να σας κάνουν προσωρινά πιο αδύναμους. Αλλά και πάλι χρειάζεται να συντηρήσετε την ευλυγισία σας, οπότε κάντε διατάσεις 20 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό αφρού, για να σπάσετε τους κόμπους και να απελευθερώσετε περαιτέρω ένταση από τους μύες.

 

6. Κολύμπι

Η καρδιοάσκηση χαμηλών επιπτώσεων είναι καλή, αλλά τί θα λέγατε για μηδέν επιπτώσεις; Το κολύμπι είναι ακριβώς αυτό – βάζει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά αμέσως. Επίσης ανοίγει το σώμα και προλαμβάνει την ακαμψία από το να κουνάτε όλες σας τις αρθρώσεις μέσω κινήσεων πλήρης εμβέλειας.

  

©Mike O’Hearn

Επιστροφή