Αυτή η σαλάτα με ψητό χαλούμι, ροδάκινο και φασόλια είναι τέλεια για το καλοκαίρι

Αυτή η σαλάτα με ψητό χαλούμι, ροδάκινο και φασόλια είναι τέλεια για το καλοκαίρι

Θερμίδες: 702, Πρωτεΐνες: 37g, Λίπη: 41g Υδατάνθρακες: 48g

Πιάτα 2:

Θα χρειαστείς:

1 πακέτο χαλούμι τυρί

2 κουταλιές έξτρα-παρθένο, συν παραπάνω για πινέλωμα

1 ροδάκινο, μισό και χωρίς κουκούτσι

1 κόκκινη πιεπριά, κομμένη σε 4 κομμάτια

4 κούπες πράσινα λαχανικά

1 κούπα μαγειρεμένα φασόλια ή σε κονσέρβα

1/3 κούπας κομμένη μέντα ή βασιλικό

2 κουταλιές κομμένα καρύδια

1 κουταλιά κάπαρη, ξερή (προαιρετικό)

1 κουταλιά φρέσκος χυμός λεμονιού

2 κουταλιές μέλι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

¼ κουταλιά μαύρη πιπεριά

 

Οδηγίες:

 

1. Ανάψτε μία μεσαία φωτιά σε γκριλ με κάρβουνα, η ζεστάνετε ένα γκριλ αερίου στο μεσαίο-υψηλό.

2. Τοποθετήστε το χαλούμι σε μία από τις μακριές πλευρές του και κόψτε το σε 2 μεγάλες πλάκες. Κόψτε την κάθε πλάκα κατά πλάτος έτσι ώστε να έχετε 4 τετράγωνα κομμάτια τυρί. Αλείψτε με το πινέλο και τις δύο πλευρές με λάδι. Αλείψτε τις κομμένες πλευρές του ροδάκινου και αμφότερες τις πλευρές των πιπεριών με λάδι.

3. Τοποθετήστε το χαλούμι, τα μισά ροδάκινα (με την κομμένη πλευρά κάτω) και τις πιπεριές σε ένα αλειμμένο γκριλ. Ζεστάνετε το χαλούμι μέχρι να εμφανιστούν σημάδια και στις δύο πλευρές, 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Ζεστάνετε τα μισά ροδάκινα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια στις κομμένες πλευρές, περίπου 2 λεπτά. Ζεστάνετε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσουν, 2 λεπτά κάθε πλευρά περίπου. Κόψτε τα ροδάκινα και πιπεριές σε φέτες.

4. Χωρίστε τα λαχανικά, τα φασόλια, τις μέντες, τα καρύδια, και την κάπαρη (εάν βάλατε) σε πιάτα. Προσθέστε το χαλούμι και τα ροδάκινα και τις φέτες πιπεριάς. Χτυπήστε 2 κουταλιές λάδι, χυμό λεμονιού, μέλι, σκόρδο, και μαύρο πιπέρι. Βάλτε dressing στην σαλάτα.

Επιστροφή