Ο Πιο Επικίνδυνος Αγώνας Δρόµου Στην Αµερική

Ο Πιο Επικίνδυνος Αγώνας Δρόµου Στην Αµερική

Μπορεί να χάσεις τα λογικά σου πριν τελειώσει ο αγώνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1,000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ έχουν επιχειρήσει τον Μαραθώνιο Barkley.
Μόνο 14 τον έχουν ολοκληρώσει. 

Όσο παράξενοι και αν µπορεί να είναι αυτοί οι υπερ-µαραθώνιοι, ο Barkley είναι ένα αίνιγµα. ∆εν υπάρχει προκαθορισµένη ηµεροµηνία, καµία ιστοσελίδα και αν θέλεις να συµµετέχεις πρέπει να γράψεις ένα δοκίµιο (ή ποίηµα) που να εξηγείς γιατί σου αξίζει να συµµετέχεις σε αυτόν τον αγώνα δρόµου των 60 ωρών και των περίπου 150χµ. 

Τι κάνει τον Barkley τόσο επικίνδυνο? Οι δροµείς πρέπει να ανέβουν περισσότερα από 1.800 µέτρα υψόµετρο µέσα από τα βουνά Cumberland του ανατολικού Tennessee—έπειτα να κατέβουν την ίδια απόσταση. Η συνολική ανάβαση είναι ίση µε την ανάβαση του βουνού Everest δύο φορές από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτοί οι γενικοί κανόνες παραµένουν οι ίδιοι κάθε χρόνο, ωστόσο ο αγώνας είναι διαφορετικός κάθε φορά. ∆εν υπάρχει µονοπάτι και ο χάρτης δεν διανέµεται παρά µόλις έξι ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας.  

Η ιδέα για τον µαραθώνιο γεννήθηκε όταν ο ιδρυτής Gary Cantrell ανακάλυψε πως ένας κρατούµενος από το Σωφρονιστήριο Brushy Mountain State Penitentiary ήταν ικανός να καλύψει µόνο 12χµ. σε 54 ώρες αφού απέδρασε. “Είναι πραγµατικά πολύ γνωστό στους κύκλους των ανθρώπων που τους αρέσει να κάνουν τρελά πράγµατα,” λέει ο Cantrell. Και το πιο τρελό πράγµα που έχει δει? “∆εν υπάρχει τίποτα πιο τρελό. Ο Dan Baglione (ένας έµπειρος υπερ-δροµέας), ήταν εκεί έξω για 32 ώρες και έκανε µόλις 3χµ. της κούρσας”.

Νοµίζεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεται για να είσαι ένας από τους λίγους που έχουν ποτέ τερµατίσει? Πρώτον, θα πρέπει να µάθεις το πότε και το που να δηλώσεις συµµετοχή. Και για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να βρεις κάποιον που να το έχει κάνει στο παρελθόν. Ναι. Καλή τύχη µ’ αυτό. 

Οπτική Αναζήτηση Δεν είναι ασύνηθες για τους συµµετέχοντες να καταρρέουν και να έχουν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επιστροφή