Ο John Cena έχει ακόμη να δώσει πολλά..

Ο John Cena έχει ακόμη να δώσει πολλά..

Στα 38 του, εξακολουθεί να πετυχαίνει προσωπικά ρεκόρ στο γυμναστήριο. Εμφανίζεται σε μια νέα ταινία, με τίτλο “Sisters”, στις αίθουσες. Παρουσιάζει μια συναρπαστική νέα εκπομπή στο Fox. Η καριέρα του στο HallofFame του WWE συνεχίζεται ισχυρή. Πήγαμε στη Φλόριντα για να παρακολουθήσουμε τον John Cena να προπονείται και ίσως να βρήκαμε το μυστικό της επιτυχίας του.

Αρθρογραφία Shawn Donelly, Φωτογράφιση Per Bernal.

 


Ο John Cena έχει μόλις ζεσταθεί. Είναι 13:58 την Παρασκευή. Είμαστε έξω από το Tampa στη Φλόριντα, μέσα στο Hard Nocks South, ένα ιδιωτικό γυμναστήριο μέσα σε μια ανακαινισμένη πρώην αποθήκη. Είναι περιτριγυρισμένη από βαλτώδη εδάφη και κρύβεται πίσω από ένα πέτρινο τοίχο και μια μαύρη πύλη. Δεν βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο, και αυτό είναι που το ξεχωρίζει. Μόνο όσοι ανήκουν εδώ ξέρουν πού είναι.

Στρατιωτικές σημαίες κοσμούν τους τοίχους. Υπάρχουν κάποια στρώματα, λίγα παγκάκια, ένα ή δύο power rack, και πολλά βάρη. Λίγο πιο πίσω από την αποθήκη, αλιγάτορες περιφέρονται σε μια λιμνούλα. "Ίσως και να δείτε έναν" λέει ο Rob MacIntyre, ο καλύτερος φίλος του Cena από το γυμνάσιο στη Μασαχουσέτη και τώρα προσωπικός γυμναστής του. (Για ό, τι αξίζει, ο MacIntyre θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο M&F με τη δική του αξία. Μιλά απαλά και φέρει ένα μεγάλο, υγιές, μυικό σώμα).

Είναι μια ημέρα πριν από το Halloween. Είναι, επίσης, παρεμπιπτόντως, μια ημέρα πριν από μια συναυλία της Taylor Swift στο κοντινό γήπεδο Buccaneers. Ένα κολοσσιαίο στάδιο παρόμοιο με εκείνο που ο Cena έχει βοηθήσει αμέτρητες φορές το WWE να ξεπουλήσει τα εισιτήρια των αγώνων του. Ωστόσο, είναι εδώ με άλλα οκτώ άτομα σε ένα γυμναστήριο -αποθήκη, να στηρίζει την πλάτη του σε έναν πάγκο, ενώ τα τεράστια χέρια του σηκώνουν μια μπάρα με βάρη για να ζεστάνει τους μύες του.

Η φωτογράφιση και η συνέντευξη και η λήψη βίντεο έχει προγραμματιστεί για τις 14:00-16:00. Με άλλα θέματα του M&F, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα. Αλλά ο Cena δεν έχει το χρόνο για αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που κάνει περισσότερες από 250 παραστάσεις το χρόνο για το WWE. Που παίζει σε ταινίες (όπως η πρόσφατη Trainwreck και η νέα κωμωδία των Tina Fey/Amy Poehler Sisters). Που έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 επιθυμίες για το Make-A-Wish για παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από το επόμενο πιο κοντινό πρόσωπο στην ιστορία της φιλανθρωπίας. Που εμφανίζεται στο Total Divas, το διάσημο ριάλιτι σόου στο Ε! Μαζί με την πανέμορφη φίλη του, την WWE  ντίβα, Nikki Bella.

Είναι ένας τύπος που έχει περάσει τρία χρόνια, κάνοντας μαθήματα στην κινεζική γλώσσα ώστε να μπορεί να διασκεδάζει καλύτερα τους WWE οπαδούς στην Κίνα – η συνεισφορά του στις προσπάθειες επέκτασης του WWE σε αυτήν την γιγαντιαία αγορά. Σκεφτείτε ο LeBron James και ο Tom Brady θα μάθαιναν να επικοινωνούν στα Κινέζικα, προκειμένου να βοηθήσουν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα να κερδίσουν το λαό της Κίνας; Σωστά..

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι κυριολεκτικά η τελευταία μέρα που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη φωτογράφιση, πριν ο Cena αποτολμήσει κάτι πολύ διαφορετικό από την αρένα - «σε άγνωστη τοποθεσία, 46 ορόφους κάτω από την επιφάνεια της γης», όπως το θέτει ο ίδιος, - για να ολοκληρώσει ένα show του Fox που ονομάζεται American Grit, έναν στρατιωτικά-εμπνευσμένο διαγωνισμό από την εταιρεία παραγωγής, η οποία κάνει το Pawn Stars.

Οπότε, βρισκόμαστε εδώ. Βλέποντας τον Cena να ασκείται, παρατηρώντας έναν φωτογράφο να τραβάει εκατοντάδες εικόνες του, κάνοντάς του ερωτήσεις ("Αυτό είναι σαν το Sunday Conversation με βάρη," αστειεύεται ο Cena), τον παρακολουθούμε να φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του περιοδικού και να γυρίζει το βίντεο της συνέντευξης.

Αυτό δεν είναι μια ψεύτικη προπόνηση "για τη φωτογράφηση". Ο Cena προπονείται σκληρά. Όχι τόσο σκληρά όσο ο ίδιος θα προπονηθεί την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ορίσει τα βάρη που θα σηκώσει στις κάμψεις του (277 κιλά) και το καθαρό βάρος (165 κιλά). Αλλά και πάλι, είναι δύσκολο.


Αρχίζει με πιέσεις στον οριζόντιο πάγκο. Όπως και οι περισσότερες ασκήσεις, είναι μια πίεση στο οποίο γίνεται ακόμα πιο δυνατός, ακόμα και στην ηλικία των 38. Η πιο βαριά του είναι 220 κιλά, ο αλλά Cena έχει τα μάτια του στα 221. Σε αυτό το σημείο, όλα σχετίζονται με τα πρώτα βήματα ενός μωρού, λέει. Μικρές βελτιώσεις. «Έχω σταματήσει να κοιτάζω σε PRS στις προσαυξήσεις των 4 ή 6 κιλών,» λέει ο Cena. «Πηγαίνω για 1 κιλό τη φορά. Διότι αυτό και πάλι σημαίνει περισσότερο βάρος από ό, τι είχατε σηκώσει ποτέ πριν στη ζωή σας."

Δεν είναι η μόνη καινοτομία που έχει κάνει στο σώμα του όσο πλησιάζει τα 40. Ο χρόνος αποκατάστασης έχει γίνει πολύ πιο σημαντικός. Δεν μπορεί να κάνει balls-out, όπως συνήθιζε να κάνει. Προπονείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα (δύο ημέρες προπόνηση Άρσης Βαρών σε Πάγκο, δύο ημέρες  Ολυμπιακών Άρσεων) και ξεκουράζεται για τρεις ημέρες. Επιπλέον, ο MacIntyre του βάζει συγκεκριμένα κιλά για κάθε προπόνηση, έτσι δεν πιέζει τον εαυτό του πάρα πολύ σκληρά. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

"Η μέθοδος αποκατάσταση που χρησιμοποιούσα ήταν απλά να διασκεδάζω σε πάρτυ όλο το βράδυ και να σηκώνω βάρη όλη την υπόλοιπη μέρα», λέει ο Cena.

«Αυτό άλλαξε αρκετά γρήγορα. Είμαι σε θέση να διατηρήσω ένα επίπεδο προπόνησης στην ηλικία μου με το να χειραγωγώ την αποκατάστασή μου. Αυστηρά αυτή είναι η απάντηση, περίοδος. Το να γνωρίζεις πότε να κάνεις πίσω. Γνωρίζοντας αυτό, έκανα ακριβώς τρεις σκληρές ημέρες στο γυμναστήριο και εσείς επρόκειτο να είστε εδώ την Παρασκευή. Ακόμα κι αν εμφανιστείτε με μια βαλίτσα με μετρητά, εγώ δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι σαν να "ξέρετε το πότε να πείτε πότε.»

Να ξέρετε ότι θα πρέπει να κάνετε πίσω για να έχετε αυτή τη μέρα της μέγιστης προσπάθειας. Δεν είναι σαν να λέμε, «Ω, προπονούμαι έξι φορές τη μέρα! Για τρεις ώρες προπόνηση! Ποτέ δεν σταματαώ! "Αυτό δεν είναι το σωστό. Όσο θα μεγαλώνετε, θα πρέπει να σταματήσετε. Πρέπει να είναι συνετοί με το σώμα σας. "Μεγαλύτερος και Σοφότερος

Το κλειδί είναι το πώς προπονείται ο Cena. Όταν σηκώνει βάρη τα δίνει όλα.  Απόλυτα συγκεντρωμένος.

Οι προπονήσεις διαρκούν από μια ώρα έως μια ώρα και μισή. Δεν υπάρχει μουσική στη διαπασών στο γυμναστήριο, δεν υπάρχουν ακουστικά στα αυτιά του. Ο Cena χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από MacIntyre ονομάζεται Mogy για να ελέγχει κάθε άσκηση, όσο ο ίδιος την ολοκληρώνει. Ο MacIntyre ακόμα καταγράφει τις προπονήσεις του Cena σε βίντεο, και κάθε δύο εβδομάδες τα αναλύουν μαζί σε μια περίοδο μελέτης του βίντεο, παρατηρώντας τα μικροσκοπικά, για να διορθωθούν τα λάθη στη φόρμα του Cena. Αν για παράδειγμα, λυγίζει τα γόνατα πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια της δεύτερης έλξης. «Είναι ένα πολύ προσγειωμένο άτομο», λέει ο MacIntyre. "Έτσι, εάν σηκωνει βάρη, για εκείνη την ώρα, είναι ένας επαγγελματίας αθλητής. Χρησιμοποιεί το χρόνο σαν να είναι ένας επαγγελματίας αθλητής Ολυμπιακών, ακόμα κι αν δεν είναι. Αλλά είναι έτσι με όλα.

Αν απλά φωτογραφίζεται για ένα εξώφυλλο ή αν είναι στο ρίνγκ, αυτός είναι εκεί και δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Και στη συνέχεια, όταν αυτό έχει τελειώσει, εκείνος είναι σε κάτι άλλο."

Ο Cena ασχολείται με την άρση βαρών από τότε που ήταν 12 ετών. Αρχικά, εκπαιδεύτηκε σε μια old-school προπόνηση στο Amesbury, MA, που ονομάζεται Hard Nocks. (Το γυμναστήριο του Cena πήρε το όνομά του από αυτό). Έκανε πολλά λάθη, όταν είχε ξεκινήσει. Λέει ότι τώρα τα μετανιώνει, αλλά μπορείς να πεις και ότι δεν το κάνει πραγματικά. Ήταν ωραία λάθη. Λάθη επιθετικότητας. Εγκλήματα πάθους, αν προτιμάτε. Έκανε σετ των 500 στην πρέσα για τα πόδια. Όχι 50, αλλά 500. "Νόμιζα ότι ήταν φοβερό", λέει ο Cena. "Ανεβείτε στην πρέσα για τα πόδια και βάλτε δυνατά τη μουσική για να πάρετε φωτιά. Ήταν μια κακή ιδέα, αλλά, ξέρεις, ήταν καλύτερο από το να έχανα τη μέρα."

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η συμβουλή προπόνησης του Cena στους άλλους είναι εξαιρετικά απλή: Απλά πηγαίντε στο γυμναστήριο και δουλέψτε. Μην το πολυσκέφτεστε. Συνεχίστε να πηγαίνετε. "Συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια!" λέει. "Κοιτάζοντας πίσω στην εκπαίδευσή μου, θα έκανα πολύ διαφορετικά πράγματα αν είχα μόνο λίγη περισσότερη γνώση. Αλλά νομίζω πως αυτό που με κάνει ανώτερο ίσως από οποιονδήποτε άλλο είναι ότι εγώ απλά συνέχιζα και πήγαινα στο γυμναστήριο."


Η προπόνηση του Cena προχωρά. Επικλινείς πιέσεις αλτήρων. Κωπηλατικές ενός χεριού με αλτήρα, Barbell shrugs. Ανάμεσα σε κάθε σετ, άλλα θέματα συζητήθηκαν. Ο Cena απαντά σε κάθε ερώτηση με το είδος της αυτοπεποίθησης για την οποία είναι γνωστός.

Θα ήθελε να κάνει περισσότερες κωμωδίες; Ναί. Δεν τρώει ξύλο, όπως στις ταινίες δράσης, και του επιτρέπουν να εκφράσει μια διαφορετική πλευρά του εαυτού του.

Μπορεί κάποιος να επιτύχει την ακριβή διάπλασή του; Όχι. Όμως, από την άποψη της εμφάνιση και της λειτουργικής σκοπιάς, ο καθένας μπορεί να κάνει κάποια πραγματικά εντυπωσιακά.

Έχει ορίσει μια προθεσμία για το πόσο καιρό θα εμφανίζεται στο WWE; Ναί. Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, όταν αυτός δεν θα μπορεί πια να συνεχίσει. Ίσως μέχρι τα 85 ή 86 του χρόνια.

Ως το μεγαλύτερο αστέρι του WWE και το πρόσωπο της εταιρείας, γιατί ήταν εντάξει να διαγωνίζεται με μιας μεσαίας κατηγορίας κάρτα και να κάνει την έναρξη της εκδήλωσης Hell in a Cell; Γιατί πρέπει να κάνεις ό, τι είναι καλύτερο για την ομάδα, και θα ήταν ανίδεος και πλεονέκτης αν πίστευε το αντίθετο. Επιπλέον, θα προτιμούσε να είναι ο πρώτος αγώνας μπροστά από 100.000 άνθρωπους, παρά ο τελευταίος μπροστά από εκατό άνθρωπους.

Τι κάνουν οι άνθρωποι εκτός WWE, που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει; Όλα τα αστέρια του WWE προπονούνται σαν τρελοί, και, ακόμη κι πως παρόλο που αυτό είναι για διασκέδαση, όλοι οι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου.

Μήπως θυμάται τη συγκεκριμένη στιγμή που ένιωσε πως τα κατάφερε; Όχι γιατί τη στιγμή που θα νομίζετε ότι το έχετε καταφέρει, έχετε ήδη τελειώσει.

Υπάρχει κάτι άλλο που κάνει για αποκατάσταση; Κάνει πολλά μασάζ που έχει επίδραση βαθιά στους ιστούς. Και στις πτήσεις του αρέσει να φοράει μπότες αποκατάστασης συμπίεσης.

Παίρνει κάποιο συμπλήρωμα; Καφεΐνη και το ιχθυέλαιο.

Ποιές είναι οι περισσότερο και οι λιγότερο αγαπημένες του ασκήσεις; Περισσότερο αγαπημένες: squats και Ολυμπιακές άρσεις lifts. Λιγότερο αγαπημένες: Κάμψεις δικέφαλων

Τι άλλο μπορεί να μοιραστεί ο ίδιος σχετικά με το show στο Fox; Θα αποδόσει δικαιοσύνη στις ένοπλες υπηρεσίες μας, και θα συλλάβει την προσωπική πάλη των ανθρώπων σε ένα απίστευτο ταξίδι. Θα είναι απίθανο. Και αυτό ακριβώς θα μπορούσε να έχει παγκόσμια προσαρμοστικότητα.


Μήπως το να προσφέρει σε τόσα πολλά παιδιά του Make-A-Wish, που έχουν καταληκτικές ασθένειες, μπορεί να τον ρίξει ψυχολογικά; Όχι ακριβώς, το αντίθετο. Είναι πηγή έμπνευσης. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από  το να βλέπεις κάποιον σε χαρτί που δεν είναι αντίπαλός σου, αλλά είναι ίσως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό», λέει ο Cena. "Και είναι ευτυχισμένοι. Έχουν πάρει φωτιά! Είναι ενθουσιασμένοι. Είναι μια μεγάλη μέρα. Έχω την ευκαιρία να κάνω σε μια μέρα ένα παιδί να νιώσει υπερήρωας. Και όντως τα έχω δει να γίνονται υπερήρωες. Είναι η πιο όμορφο, το πιο ικανοποιητικό πράγμα. Με εμπνέει να προχωρήσω. Αυτό σε βάζει να σκεφτείς «Έχουν πάρει φωτιά! Και εσύ διαμαρτύρεσαι;"

Τελικά η προπόνηση τελειώνει. Το εξώφυλλο είναι έτοιμο. Το βίντεο της συνέντευξης ολοκληρώθηκε. Ο Cena μαζεύει τα πράγματα του και χαιρετάει στα γρήγορά. Η δουλειά του έχει τελειώσει εδώ. Πρέπει να προχωρήσει. Υπάρχουν περισσότερες ζωές να αγγίξει κάπου. Περισσότερα παιδιά που χρειάζονται λίγο χρόνο για να θυμούνται για πάντα. Περισσότερες κινέζικες εκφράσεις για να μάθει.

Ή απλά χρειάζεται μόνο ένα ντουζ, μερικές χαλαρές στιγμές με τη Nikki και έναν υπνάκο. Σε κάθε περίπτωση, είναι έξω από την πόρτα. Ελέγχεις το τηλέφωνό σου για την ώρα. Είναι 16:00 ακριβώς.


Η Προπονηση του John Cena

Ο JohnCena εκπαιδεύεται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Όλες οι προπονήσεις του Cena είναι σχεδιασμένες από τον προσωπικό εκπαιδευτή του, τον RobMacIntyre. Δύο ημέρες την εβδομάδα επικεντρώνεται σσ Ολυμπιακές άρσεις, και δύο ημέρες εστιάζει στις κινήσεις Αρσης Βαρών σε πάγκο. Η προπόνηση που παρουσιάζεται εδώ είναι από μια από τις μέρες του της Άρσης Βαρών σε πάγκο. Είναι λίγο ελαφρύτερο και μικρότερο από ένα πρόγραμμα από τις ημέρες με τις Ολυμπιακές άρσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ MacIntyre: "Προετοιμαζόταν για μια δύσκολη εβδομάδα την επόμενη εβδομάδα, οπότε τα βάρη δεν ήταν το δυσκολότερο με το οποίο προπονείται. Για τα βασικά lifts, όλα τα βάρη επιλέγονται από εμένα, έτσι προσπαθεί να σηκώσει συγκεκριμένο βάρος σε κάθε προπόνηση. Αυτό βοηθά να τον συγκρατήσει από να κάνει πάρα πολλά βάρη, το οποίο είναι το ζητούμενο για τους περισσότερους αθλητές."* Μειώστε το βάρος στο στήθος. Κάντε επικλινείς πιέσεις μέχρι τη μέση. Χαμηλώστε πίσω στο στήθος. Σπρώξτε για μια πλήρη επιμήκυνση.  

Καλώς ήρθατε στο γυμναστήριο του Cena.

Αυτοί είναι οι κανόνες του:


 

1. Όχι μουσική

«Δεν ακούω μουσική όταν σηκώνω βάρη» λέει ο Cena. «Δεν ακούω

μουσική ούτε πριν βγω έξω στο WWE. Απλά μου αρέσει να ακούσω το κοινό."

2. Ξεφορτωθείτε το μηχάνημα Smith

"Η μόνο καλή χρήση του είναι σαν μια κρεμάστρα για παλτό. Δεν βοηθά. Στην πραγματικότητα δυσκολεύει. Σας αναγκάζει να προχωρήσετε με έναν ορισμένο τρόπο. "

3. Αγάπησε τα squat

"Είναι η άσκηση που κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτή. Διάρκεια. Μόνο διάρκεια." 

4. Αφήστε τα βάρη μακριά

"Η μαμά σας δεν δουλεύει εδώ. Γιάυτό καθαρίστε. Εάν αφιερώνετε χρόνο για να βάλετε τα βάρη πίσω, αυτό δείχνει ότι σέβεστε το μέρος. "

5. Κάντε τη δουλειά

"Απλά μπείτε μέσα και ξεκινήστε. Αν θέλετε να είστε δυνατοί, πρέπει να κάνετε δυνατά πράγματα. Θα πρέπει να θέσετε ρεαλιστικούς, πραγματοποιήσιμους στόχους. Και μόλις φτάσετε εκεί διαπρέψτε!"

6. Αφιερώστε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για αποκατάσταση καθώς μεγαλώνετε

«Προπονούμαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τη μέρα που δεν θα μπορώ να προπονηθώ τέσσερις φορές την εβδομάδα, θα το μειώσουμε σε τρεις. Δεν είναι πολύ περίπλοκο."

7. Βελτιώστε σας αδυναμίες

«Αν υστερείτε στην ανάπτυξη των μυριαίων, όπως εγώ, αναπτύξτε ένα πρόγραμμα για να χτίσετε τους μηριαίους σας. Είναι εύκολο."

8. Δοκιμάστε νέα πράγματα, και να είστε πρόθυμοι να υποφέρετε για λίγο

«Θυμάμαι όταν άρχισα να κάνω Ολυμπιακές άρσεις. Δεν μπορούσα να τις κάνω. Και έφτασα σε ένα κομβικό σημείο, όπου μου έλεγαν, «Μάθε πώς να το κάνεις αυτά σωστά, ή μην το κάνεις ξανά." Και εγώ τα έδωσα όλα. Ήταν πολύ ταπεινωτικό. Αλλά αυτό λειτούργησε. "Επιστροφή