Οι 16 καλύτερες σωματικές διαπλάσεις όλων των εποχών

Οι 16 καλύτερες σωματικές διαπλάσεις όλων των εποχών

Στο τεύχος M&F Απριλίου 2015 που μόλις κυκλοφόρησε μπορείς να δεις τις 16 καλύτερες σωματικές διαπλάσεις και τις προπονήσεις που τις έχτισαν.

Σε αυτή τη λίστα που δημιούργησε το M&F για εσένα βρίσκονται οι οχτώ καλύτεροι bodybuilder και αγωνιζόμενοι σωματικής διάπλασης και οι οχτώ μεγαλύτερες διασημότητες σωματικής διάπλασης που έχεις δει ποτέ. Και οι 16 αθλητές ήταν κάποτε “Σταχτοπούτες”, οι οποίοι έχουνε έρθει στο προσκήνιο μέσα από σκληρή δουλειά και προπόνηση στο γυμναστήριο. Ποιά σωματική διάπλαση είναι στην κορυφή? Οι εκδότες του M&F τοποθέτησαν τον Frank Zane στο εξώφυλλο του Απριλίου και πρώτο σε αυτή τη λίστα, ως τον καλύτερο από τους καλύτερους. 

Κατέβασε το τεύχος Απριλίου και ακολούθησε το Μέρος ΙΙ για να ολοκληρώσεις την Πρόκληση Rock Hard. Επίσης, δες την προπόνηση που θα σε κάνει να μοιάσεις στον αγαπημένο σου υπερ-ήρωα κόμικ, καθώς και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τη διατροφή σου και τους μυϊκούς σου στόχους.


Η λίστα με τα αγαπημένα σου ινδάλματα σωματικής διάπλασης:

1. Frank Zane
Το να πηγαίνεις κόντρα στις έμφυτες σωματικές σου δυνάμεις δεν είναι τρόπος να φτάσεις στην κορυφή, ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Φαντάσου το αποτέλεσμα αν ο Tom Brady αποφάσιζε αύριο ότι ήθελε να παίξει ως running back αντί για quarterback. Ή αν ο Michael Jordan είχε παρατήσει το μπάσκετ για χάρη του μπέϊζμπολ. Ααα, περίμενε…
Αυτή ήταν και αιτιολογία για τον Frank Zane στο bodybuilding. Δεν γεννήθηκε με μεγάλο σώμα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί όμοιους του Arnold Schwarzenegger και του Lou Ferrigno. Αντιθέτως, ήταν από τη φύση του πιο λεπτοκαμωμένος, έτσι λίγο-πολύ προσκολλήθηκε σε αυτή την εμφάνιση, αποκτώντας περισσότερο όγκο σταδιακά με τον καιρό, ενώ παράλληλα μετέτρεψε την ευχάριστη προς το μάτι αισθητική του σώματος του στο μυστικό του όπλο.

2. Arnold Schwarzenegger
Ο εφτά φορές Mr. Olympia συνδύαζε το μέγεθος, το σχήμα και τη λεπτομέρεια στη γράμμωση σε ένα σχεδόν τέλειο πακέτο. Η σωματική διάπλαση του Oak από το 1970 ακόμη παρουσιάζει ένα σχεδόν μυθικό ιδανικό. 

3. Flex Wheeler
Θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος bodybuilder που νίκησε ποτέ στο Olympia, με αξιομνημόνευτο υβριδικό μέγεθος, λεπτομέρεια και συμμετρία.

4. Jeremy Buendia
Είναι ο βασιλεύων πρωταθλητής του Men’s Physique Olympia.

5. Bob Paris
Αν υπήρχε ένας bodybuilder στην ιστορία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Zane στον τίτλο για συμμετρία και αισθητική, αυτός είναι ο Bob Paris. 

6. Phil Heath
Ο βασιλεύοντας Mr. Olympia κατέχει μια σωματική διάπλαση που δεν μοιάζει σε άλλη στην ιστορία του bodybuilding.

7. Steve Reeves
Η ωραία εμφάνιση του Reeves και η μυώδης δομή τον κάνουν ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα του ­bodybuilding.

8. Lee Haney
Ο οχτώ φορές Mr. Olympia (1984-1991) αντιπροσωπεύει το μεταβατικό στάδιο μεταξύ του χρυσού αιώνα του bodybuilding και τη σύγχρονη εποχή όπου η μυϊκή μάζα είναι ο βασιλιάς.

9. John Cena
Ο 37χρονος αστέρας του WWE είναι μία μίξη από bodybuilder, powerlifter και NFL linebacker.

10. Greg Plitt
Ο πρόσφατα εκλιπών ήταν με ευκολία το πιο καταξιωμένο μοντέλο fitness των τελευταίων 10 χρόνων.

11. Dwayne Johnson
Η σωματική διάπλαση του Rock μεταβάλλονταν σε μέγεθος με τα χρόνια—αυτό που παραμένει σταθερό είναι ότι το σώμα του Johnson έχει απήχηση σε όλους.

12. Jean-Claude Van Damme
Ο μεγαλύτερος αστέρας πολεμικών τεχνών μετά τον Bruce Lee βρίσκεται ακόμη σε υπέροχη φόρμα.

13. Dolph Lundgren
Η σωματική διάπλαση του Dolph Lundgren έγινε αμέσως σύμβολο του τι είναι ικανός να κάνει ένας αθλητής όταν η ανώτερη γενετική συγκρούεται με την προηγμένη τεχνολογία και τη Σοβιετική θέληση.

14. Jason Statham
Η σωματική διάπλαση του αστέρα δράσης δουλεύει τόσο καλά όσο δείχνει.

15. Terry Crews
Δεν θα βρεις πιο εντυπωσιακή σωματική διάπλαση σήμερα στο Χόλιγουντ από αυτή του Terry Crews, ο οποίος εξισορροπεί εξαντλητικές προπονήσεις και καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

16. Sylvester Stallone
Ο Sly έγινε υπόδειγμα για τους λειτουργικούς, ωστόσο γραμμωμένους, μυς, με την κυκλοφορία της ταινίας Rocky III το 1982.

Επιστροφή