MARK WAHLBERG

MARK WAHLBERG

H αφοσίωση του Mark Wahlberg στο γυμναστήριο τον έχει οδηγήσει σε εκπληκτικά αποτελέσματα. Η αυτοσυγκέντρωση και η δέσμευσή του, απο μαθητή του bodybuilding, τον μετέτρεψαν σε έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ βαρέων βαρών εντός και εκτός της μεγάλης οθόνης. Και τώρα αποτελεί έναν μεγιστάνα της βιομηχανίας συμπληρωμάτων με την εταιρεία Performance Inspired, έπειτα απο την προσωπική του σωματική επιτυχία.

Ο Αμερικανός ήρωας μπορεί να είναι μια γελοία απάτη, όταν παρουσιάζονται στην ασημένια οθόνη. Συχνά είναι λάθος του casting, όπου χαρακτήρες όπως ο Ken Dollsμε πλούσια κυματιστά μαλλιά και  έντονα ζυγωματικά, αποτελούν ένα μακρυνό παρελθόν ως θανατηφόροι εκτελεστές,  ειδικότερα όταν το κοινό γνωρίζει ότι  ο μόνος τρόπος για να λερώσουν τα χέρια τους είναι μόνο όταν κόβουν μανιτάρια για να ετοιμάσουν την σαλάτα τους.

Μας αρέσουν ήρωες “σκληροί” να τρέχει ο ιδρώτας  από τα φρύδια τους και την βρωμιά κάτω από τα νύχια τους? Ένας απλός ήσυχος άνθρωπος, αξιοπρεπής, που όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση , ωθείται σε ηρωϊκές πράξεις. Ο ιδανικός τύπος ηθοποιού για ένα τέτοιο ρόλο μπορεί να ονομάζεται "Mark Wahlberg."


Ανεπιτήδευτος και αγαπητός, ο Mark Wahlberg, αποτελεί τον νούμερο ένα ηθοποιό της αγοράς του κινηματογράφου, που πρωταγωνιστεί σε ρεαλιστικά δράματα. Η πιο πρόσφατη ταινία του 45χρονου ηθοποιού απο την Βοστόνη, Deepwater Horizon, είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για την ικανότητά του να εστερνίζεται  τον κάθε του ρόλο, όπου υποκρίνεται  ενάν εργάτη που εργάζεται σκληρά, όπου ξαφνικά βρίσκεται σε μια κρίση, όταν η εξέδρα άντλησης πετρελαίου που εργάζεται, εκρήγνυται στον Κόλπο του Μεξικού. Όταν ο Wahlberg πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που "βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία», πιστεύεις ότι όντως είναι.

Εκτός από το φοβερό ταλέντο του ως ηθοποιός, ο Wahlberg χτίζει την αξιοπιστία του ως ηθοποιός σε αυτούς τους ρόλους, μοιάζοντας με έναν απλό άνθρωπο που εργάζεται για τα προς το ζην: αθλητικοί ώμοι, γυμνασμένα  χέρια, κομμένοι κοιλιακοί και με τρομερή φυσική κατάσταση και την ευεξία ενός αθλητή. Η ικανότητα του Wahlberg να αξιοποιεί τις σωματικές του δυνατότητες και να μετασχηματίζει το σώμα του ανάλογα με τις απαιτήσεις  του κάθε ρόλου, κάνει τον  Wahlberg ικανό να συμμετέχει τόσο σε δράματα όσο και σε κωμωδίες, και τους θεατές να μην χάνουν ούτε μια ταινία του. Η τελευταία του κυκλοφορία “Patriots Day“, όπου παίζει έναν υπαστυνόμο της Βοστώνης στον απόηχο του βομβαρδισμού στον μαραθώνιο της Βοστώνης, είναι ένας ρόλος που του ταιριάζει απόλυτα.

Η φήμη του Wahlberg ως ένας αξιόπιστος ηθοποιός, ο οποίος επιλέγει τα έργα που θα συμμετέχει, δεν χτίστηκε εν μία νυκτί. Ένα  τρομερό  αστέρι που συνεχίζει να αποκτά νέους οπαδούς με αξέχαστες πρωταγωνιστικές ερμηνείες και υποστηρικτικούς ρόλους, ο Wahlberg έχει το είδος του βιογραφικού που μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά άνετα  γινόταν σενάριο, και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποια μέρα θα γίνει.

Η δύσκολη εφηβία του, τον οδήγησε σε σκοτεινά μέρη που τον στοίχειωσε για πολλά χρόνια. Ως έφηβος στους δρόμους του Ντόρτσεστερ, μια από τις πιο σκληρές γειτονιές της Βοστώνης, απορροφήθηκε απο τον εγκληματικό υπόκοσμο που τον οδήγησε σε πολλαπλές συλλήψεις και σε αναμορφωτήριο ανηλίκων. Τέτοιες αρχές σπανίως καταλήγουν καλά, αλλά μετά την παρέμβαση του τοπικού ιερέα και την υποστήριξη των αγαπημένων, συμπεριλαμβανομένων του μεγαλύτερου του  αδελφού Donnie, ο “προβληματικός“ νεαρός άνδρας βρήκε το δρόμο του στις ζούγκλες της Tinseltown και άνθισε.


ΣΗΜΕΡΑ, ο Wahlberg είναι άνθρωπος οικογενειάρχης με γνώμονα την πίστη, ένα αντιφατικό τρόπο ζωής για τον δημιουργό/παραγωγός του HBO της εκπομπής Entourage, ένα πρόγραμμα για μια ομάδα νέων του Χόλιγουντ που ζουν το όνειρο, όπως και η εκπομπή Ballers, μια κωμωδία για τις υπερβολές της ιδιωτικής ζωής των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, όπου πρωταγωνιστεί o Ντουέιν Τζόνσον.

Η γρήγορη άνοδος του  Wahlberg μετά την σκοτεινή του περίοδο ως «κακοποιός», είναι ακριβώς το είδος της ξαφνικής  φήμης που μπορεί να προκαλέσει  άσχημες συνέπειες, αλλά δεν άφησε τους κακόφημους δρόμους της Βοστώνης, για να χάσει τον εαυτό του στα ναρκωτικά του Lohanville. Έμαθε με  το σκληρό τρόπο ότι η ζωή είναι πολύτιμη για να πάει χαμένη. Αντίθετα είναι για να την ζείτε στο έπακρο με έμφαση στο να εργάζεστε όσο πιο σκληρά γίνεται προκειμένου να  αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

Ενώ η πίστη του τον κράτησε στο κέντρο και ταπεινό, η αφοσίωση του Wahlberg στο γυμναστήριο, του δίδαξε πώς μικροί στόχοι οδηγούν σε μεγαλύτερες θριάμβους. Αρχικά, δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους κορυφαίους κριτικούς και σκηνοθέτες όταν έκανε τη μετάβαση στο στάδιο του ηθοποιού, αλλά τώρα είναι ένα απαραίτητο μέρος της ελίτ του Χόλιγουντ ως υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας στην ταινία «The Departed» αλλά και ως παραγωγός (Boardwalk Empire, Lone Surviror).

Ακόμα και όταν κάνει ταινία  με ένα ανθρωπόμορφο αρκουδάκι (Τεντ και Ted 2), ο Wahlberg εμφανίζει ένα αθλητικό στυλ, ασυνήθιστο για τους κορυφαίους ηθοποιούς , ενώ η μυϊκότητα  του και τα καλοσχηματισμένα μπράτσα του, αποτελούν βασικό σημάδι ότι μυϊκή δύναμη του δεν είναι μόνο για το θεαθήναι.

Ως «μαθητής» του bodybuilding, ο Wahlberg θαύμαζε την απλότητα, των έντονων προπονήσεων, με κουτιά και WODS για τους αθλητές  bodybuilding της παλιάς σχολής. Ήταν ένα πάθος, το οποίο έγινε πιο εμφανές στην ταινία Pain & Gain, όπου ο Wahlberg έπαιξε ένα bodybuilder με «μια καρδιά απο Winstrol» που μπαίνει σε ένα καθεστώς εκβιασμών με συναδέλφους του bodybuilders, που παίζονται από τους Dwayne Johnson και Anthony Mackie.

Η δέσμευση του Wahlberg  στο γυμναστήριο τον οδήγησε να συνεργαστεί με τον Tom Dowd, έναν μακροπρόθεσμο βετεράνο της βιομηχανίας συμπληρωμάτων, για να ξεκινήσει την μάρκα Performance Inspired, ένα εμπορικό σήμα που παράγει συμπληρώματα προπόνησης και αποκατάστασης .Αυτή τη στιγμή, η  Performance Inspiredπεριλαμβάνει προ-προπονητικά προϊόντα  και πρωτεΐνες ορού γάλακτος, ενώ  αναμένουν  και μπάρες πρωτεΐνης, ένα BCAA για μετά την προπόνηση, και κρεατίνη, στο εγγύς μέλλον. Στόχος του ύπευθυνου πωλήσεων,  ήταν να διώξει πιθανές εικασίες που μπορεί να ακούγονται  για τους καθημερινούς αθλητές, αποφεύγοντας τη χρήση οποιωνδήποτε συνθετικών συστατικών. Με άλλα λόγια, η Performance Inspired,είναι μια εταιρεία συμπληρωμάτων, που δημιουργήθηκε από έναν κολλημενο με το γυμναστήριο, που μπορεί να βοηθήσει απλά παιδιά  να επιτύχουν  υψηλούς στόχους στο γυμναστήριο.

Ο Wahlberg για άλλη μια φορά υποδύεται έναν ήρωα, έναν ρόλο που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να παίζει. Ο Wahlberg έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων, από έναν απλό εργαζόμενο σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στο Deepwater Horizon, σε έναν προσωπικό γυμναστή μέσα στα αναβολικά στο Pain & Gain, και ως στρατικωτικός του Ναυτικού στο δράμα Lone Survivor. Κάθε ρόλος βασίστηκε σε μια αληθινή ιστορία.

 

 

 Πηγή: http://www.muscleandfitness.com/

Επιστροφή