Μείωση του κινδύνου απώλειας οστικής πυκνότητας με αντιφλεγμονώδη διατροφή στις γυναίκες

Μείωση του κινδύνου απώλειας οστικής πυκνότητας με αντιφλεγμονώδη διατροφή στις γυναίκες

Μια μελέτη που έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο δείχνει ότι μια αντι-φλεγμονώδης δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρι μπορεί να κρατήσει τα οστά σας υγιή και να μειώσει τα κατάγματα σε μερικές γυναίκες.

Ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα των φλεγμονωδών στοιχείων διατροφής για την οστική πυκνότητα, την εξεύρεση νέων συσχετίσεων μεταξύ της υγείας των οστών και της διατροφής. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Bone and Mineral Research, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με πιο αντιφλεγμονώδεις δίαιτες έχασαν λιγότερο οστική πυκνότητα σε μια περίοδο έξι ετών από ό, τι τα άτομα με δίαιτες υψηλές σε φλεγμονώδη τρόφιμα.

Η διαιτητική ανάλυση βασίστηκε σε ένα σύστημα βαθμολόγησης που ονομάζεται Διατροφικός Φλεγμονώδης Δείκτης (Dietary Inflammatory Index), και οι γυναίκες που έχασαν τη λιγότερη οστική πυκνότητα στην πραγματικότητα ξεκίνησαν με χαμηλότερη οστική πυκνότητα συνολικά. Η χαμηλότερη οστική πυκνότητα εκκίνησης μπορεί να υπήρχε, διότι οι γυναίκες με υγιεινή διατροφή είναι πιο πιθανό να έχουν μικρότερο  σωματότυπο, σύμφωνα με την Tanya Orchard, επικεφαλής της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια της ανθρώπινης διατροφής στην πολιτεία του Ohio State. Ως εκ τούτου, τα οστά τους δεν χρειάζεται να υποστηρίξουν τόσο πολύ βάρος.

Συνολικά, αυτά τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι παράγοντες που αυξάνουν τη φλεγμονή μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για οστεοπόρωση.

"Αυτό δείχνει ότι όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν, η υγιεινή διατροφή επηρεάζει τα οστά τους" δήλωσε η Τ. Orchard. "Νομίζω ότι αυτό μας δίνει έναν ακόμη λόγο για να υποστηρίξουμε τις συστάσεις μας για μια υγιεινή διατροφή στις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς."


Πηγή:http://www.muscleandfitness.com/


Επιστροφή