Οδηγός για την απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Οδηγός για την απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος (WPI) και πως να την χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά.

Εισαγωγή στην Απομονωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος 
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος προέρχεται από αγελαδινό γάλα. Είναι πλούσια πηγή των απαραίτητων αμινοξέων για το σώμα, αφομοιώνονται και απορροφούνται αποτελεσματικά, και είναι η πιο θρεπτική πρωτεΐνη που είναι διαθέσιμη. Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μία από τις τρεις μορφές πρωτεΐνης ορού γάλακτος, είναι δημοφιλής στους αθλητές δύναμης και στους bodybuilder εξαιτίας της ικανότητας της να αφομοιώνεται ραγδαία και να βοηθάει στην επαναφορά του σώματος, μετά από μια έντονη προπόνηση, από την καταβολική κατάσταση στην αναβολική.

Ποιά είναι τα οφέλη της Απομονωμένης Πρωτεΐνης Ορού Γάλακτος? 

  • Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η πιο καθαρή μορφή πρωτεΐνης (περιέχει 90%, ή παραπάνω, πρωτεΐνη) και έχει ελάχιστα έως καθόλου λιπαρά, λακτόζη ή χοληστερόλη.
  • Η προσθήκη απομονωμένης πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη διατροφή σου μπορεί να βοηθήσει στην καλή εκκίνηση ενός προγράμματος αδυνατίσματος. Είναι βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντας αδυνατίσματος και αντικατάστασης γεύματος επειδή έχει λίγες θερμίδες. 
  • Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πηγή πλούσια σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας που δημιουργούνται με φυσικό τρόπο και είναι σημαντικά για τη μυϊκή ανάπτυξη και αναδόμηση των κυττάρων. 
  • Μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ενέργειας και να περιορίσει την πείνα.

Ποιός μπορεί να την χρησιμοποιήσει? 
Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε που θέτει το σώμα του σε συνθήκες στρες κατά τη διάρκεια προπονήσεων, από δρομείς μεγάλων αποστάσεων μέχρι bodybuilder. Η ικανότητα της να απορροφάται γρήγορα από το σώμα σημαίνει ότι είναι σπουδαία επιλογή για ρόφημα μετά την προπόνηση. 

Είναι επίσης χρήσιμο βοήθημα για οποιονδήποτε επιθυμεί να κερδίσει καθαρή μυϊκή μάζα και να μειώσει το σωματικό λίπος, εξαιτίας της ικανότητας της να περιορίζει το αίσθημα πείνας. Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πλούσια σε λευκίνη, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση, μια διαδικασία που καίει αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, διεγείρει την οξείδωση των λιπαρών οξέων. 


Πότε πρέπει να χρησιμοποιείς την Απομονωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος? 
Η καλύτερη ώρα για να χρησιμοποιήσεις μια πρωτεΐνη ταχείας δράσης όπως αυτή, είναι μόλις ξυπνήσεις το πρωί, ενώ έχεις μείνει νηστικός από τον βραδινό ύπνο, και μέσα σε διάστημα είκοσι λεπτών μετά το πέρας της προπόνησης, στο “παραθυράκι” όπου το σώμα σου ανταποκρίνεται καλύτερα στην απορρόφηση των μακροθρεπτικών συστατικών, ειδικά των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. 

Για αυτούς που επιθυμούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, θα συνιστούσα να πίνουν ένα ρόφημα απομονωμένης πρωτεΐνης ορού γάλακτος επιπλέον,  μία ώρα πριν την προπόνηση τους για να δώσουν στους μυς ένα πλεόνασμα άμεσα διαθέσιμων αμινοξέων και να αποτρέψουν οποιαδήποτε μυϊκή διάσπαση κατά την προπόνηση. 

Η ετυμηγορία μου
Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια πολύ γρήγορα και καλά απορροφούμενη πηγή πρωτεΐνης, η οποία έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πράγμα που μπορεί να επωφελήσει κάθε αθλητή που προσπαθεί να βελτιώσει τον χρόνο αποκατάστασης ανάμεσα στις προπονήσεις και επίσης, ως χαμηλοθερμιδικός αντικαταστάτης γεύματος ή σνακ, για εκείνους που προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό λίπος.  

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα την FW PREMIUM ISOLATE WHEY, με πολύ καλή τιμή και η καλύτερη στην αγορά! 

Επιστροφή