Πίτσα με Γλυκοπατάτα & Μανιτάρια

Πίτσα με Γλυκοπατάτα & Μανιτάρια

Η γλυκοπατάτα περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, και Β6, ακόμη και πρωτεΐνη. Μερικά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στη φλούδα της, οπότε προσπαθήστε να μην την  αφαιρέσετε όταν κάνετε τον πουρέ σας.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

·      3 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο, διαχωρισμένο

·      1 μεσαίο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·      2 κούπες λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

·      1 ζύμη πίτσας έτοιμη

·      Αλάτι

·      1½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτας (χρησιμοποιείστε αυτές που σας έχουν περισέψει ή βράστε 2 μεγάλες γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν, και πολτοποιήστε)

·      100 gr τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

·      1 κούπα ρόκα και βαλσάμικο ξύδι, για το γαρνίρισμα


ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

2. Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι 2κ.σ. ελαιόλαδο και βάλτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας σταδιακά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε σε φέτες τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά.

3. Σε μια επιφάνεια κοπής ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας και βάλτε τη σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει λίγο, και στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο.

4. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, απλώστε στη βάση της πίτσας πουρέ γλυκοπατάτας και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και μανιτάρια, και από πάνω το τυρί. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι τραγανή. Αφαιρέστε από το φούρνο, πασπαλίστεμε ρόκα και βαλσάμικο ξύδι, και σερβίρετε.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ 462

ΠΡΩΤΕΪΝΗ 33g

ΛΙΠΗ 10g

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 63g

 

Επιστροφή