13 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

13 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Γνωρίζετε ήδη για το curling στο squat rack, αλλά για να κυριαρχήσετε πραγματικά στο γυμναστήριο, αποφύγετε αυτά τα λιγότερο γνωστά ατοπήματα.

 

Όταν πρόκειτε για την ‘’εθιμοτυπία’’ του γυμναστηρίου, ξέρουμε ήδη να αποφεύγουμε συζητήσεις με το κινητό, να ξεφορτώνουμε τα βάρη μας και να κάνουμε curl οπουδήποτε έξω από το squat rack. Αλλά υπάρχουν πολλά λιγότερο γνωστά σφάλματα που μπορείτε να κάνετε στο γυμναστήριο που μπορεί να ενοχλήσουν τους άλλους. Στη χειρότερη περίπτωση, κάποια από αυτά τα λάθη μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας.

 

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μάθετε τα 13 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο γυμναστήριο – θα κάνετε πολύ λιγότερους εχθρούς.

 

1.    ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΧΑΛΑΚΙ Ή ΠΑΓΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ

 

Τα βρώμικα χαλάκια και οι πάγκοι άσκησης μερικές φορές περιέχουν βακτήρια και μύκητες. Εάν ένα κόψιμο ή μια γρατζουνιά σας αγγίξει αυτές τις επιφάνειες που είναι μολυσμένες, μπορεί να πάθετε σοβαρή μόλυνση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντισηπτικό σπρέι ή μαντιλάκι για να απολυμάνετε γρήγορα τις επιφάνειες. Πάντα να τις καθαρίζετε πριν και μετά την χρήση.

 

2.    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΤΟΥΖ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΣΑΣ

 

Επειδή ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να κάνει ο άλλος στο ντουζ, καλό θα ήταν να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα βακτήρια που βρίσκονται στα ντουζ, ανεξάρτητα από τα στάνταρ σας στην υγιεινή. Εάν κάνετε ντουζ στο γυμναστήριο, αγοράστε φτηνά σανδάλια και να τα έχετε πάντα στην τσάντα του γυμναστηρίου.

 

3.    ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ

 

Αποφύγετε να δώσετε συμβουλή χωρίς να σας ζητήσουν στο γυμναστήριο για δυο λόγους. Νο 1, θα τείνουν να δρουν αμυντικά και να να απορρίψουν την κριτική σας. Νο 2, η συμβουλή σας μπορεί να είναι λάθος.

 

Εάν η τεχνική δεν είναι απειλιτική για εκείνους ή άλλους, αποφύγετε να δώσετε συμβουλή. Εάν θέλετε τόσο πολύ να βοηθήσετε, παρ΄όλα αυτά, γίνετε φίλος τους πρώτα.

 

4.    ΜΗΝ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΙΝΗΣΗ

 

Περιοχές όπως είσοδοι, διάδρομοι και δίοδοι θα έπρεπε να είναι κατοχυρωμένοι για πέρασμα, και όχι για άλματα περπατήματος (walking lunges), kettlebell swings ή σχοινάκι. Μπορεί να βλάψετε ένα περαστικό ή τον εαυτό σας.

 

Πάντα να γυμνάζεστε σε κατάλληλες περιοχές, ελεύθερες από ανθρώπους που περνάνε από εκεί.

 

5.    ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

 

Χρησιμοποιήστε το μηχάνημα για τους ώμους για εξάσκηση των ώμων – όχι για πολύπλοκη εξάσκηση γλουτών.

 

Αρχικά, απασχολείτε ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος σωστά. Δεύτερον, μπορεί να το σπάσετε και να χτυπήσετε. (Αμφιβάλλω αν οι κατασκευαστές θα είναι υπεύθυνοι).

 

6.    ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΒΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΑΡΟ

 

Μια φορά είχα δει έναν κύριο να χρησιμοποιεί μια μπάρα ενώ οι πλάκες γλιστρούσαν από τη μια πλευρά. Πριν μπορέσω να τον ειδοποιήσω, οι πλάκες έπεσαν, η μπάρα έπεσε και όλα κατέρρευσαν στην μια πλευρά. Ευτυχώς, εκτός από τον ‘’μελανιασμένο’’ εγωϊσμό του, ήταν καλά.

 

‘’Ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό’’, του είπα δείχνοντας ένα κολάρο.

 

Θα πρέπει να βάλετε τα κολάρα βάρους όταν χρησιμοποιείτε τα βάρη. Ανεξάρτητα από το βάρος, οι πλάκες θα γλιστρήσουν και θα χαλάσουν την ισορροπία σας.

 

7.    ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ

 

Δώστε σε όλους που γυμνάζονται ένα χώρο κάποιον μέτρων. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορούν να χάσουν τον έλεγχο και να παρατήσουν το βαράκι τους ή πότε η άσκησή τους θα περιλαμβάνει πολύ κίνηση.

 

Για παράδειγμα, έχω δει ανθρώπους σχεδόν να χάνουν το πρόσωπό τους επειδή χτύπησαν πάνω σε ένα άτομο κάνοντας μια Ολυμπιακή άρση. Κακή ιδέα. Αντί αυτού, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει. Επίσης, εαν κάποιος κάνει μια άρση βαρέων βαρών (όπως squat, deadlift, κτλ), ποτέ μην περάσετε ακριβώς μπροστά του. Του αποσπάτε την προσοχή και είναι και αγενές.

 

Και όταν κάποιος κάνει pushups, παρακαλώ αποφύγετε να περάσετε από μπροστά του.

 

8.    ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΕ ΚΟΠΕΛΕΣ

 

Τα γυμναστήρια είναι ένα καλό μέρος να συναντήσετε γυναίκες που έχετε ένα κοινό ενδιαφέρον και καλά γυμνασμένες. Τα γυμναστήρια, παρ΄όλα αυτά είναι ένα λάθος μέρος για να χρησιμοποιήσετε κλισέ ατάκες καμακιού, να παρενοχλήσετε και να κοιτάτε έντονα γυναίκες ή να προσποιείστε ότι τους δίνετε συμβουλές.

Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα. Και ανάλογα και με το μέγεθος του γυμναστηρίου, μπορείτε εύκολα να γίνετε το άτομο που κανένα κορίτσι δεν θα θέλει να μιλήσει – ή χειρότερα, να χάσετε την ιδιότητα μέλους σας.

 

9.    ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ

 

Τα γυμναστήρια με πολύ κόσμο είναι δωρεάν και για όλα: όλοι οι πάγκοι είναι πιασμένοι, όλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια βάρη και όλοι σε ρωτούν, ‘’Πόσα σετ έχεις να κάνεις ακόμα;’’

 

Πάντα να διατηρείτε ταυτότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής. Εάν δείτε έναν διαθέσιμο πάγκο με κάποιον να στέκεται κοντά, ρωτήστε πριν τον χρησιμοποιήσετε; εάν είναι κατειλημμένο, παρ΄όλο που είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα σας αφήσουν να το χρησιμοποιήσετε.

 

10.ΜΗΝ ΦΤΥΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ

 

Κανείς δεν μπορεί να δει ‘’κάτι άσχημο’’ ή ένα κομμάτι τσίχλας να επιπλέει στο ψύκτη. Χρησιμοποιήστε τον κάδο.

 

11.ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ

 

Κινδυνεύετε να τραυματιστείτε ή να χτυπήσετε κάποιον άλλον όταν περπατάτε απρόσεχτα σε ένα γεμάτο γυμναστήριο. Μπορεί να πέσετε σε κάποιον που γυμνάζεται, να εμποδίσετε κάποιου την άρση ή – αρκετά εύκολα να πέσετε σε κάποιο μηχάνημα.

 

Αυτό μπορεί να είναι προφανές, αλλά συμβαίνει ακόμα. Περιμένετε πριν αρχίσετε να κινείστε όταν στέλνετε μήνυμα.

 

12.ΜΗΝ ΚΛΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

 

Κάποιες φορές ένας προπονητής θα διδάξει τους πελάτες του μια καταπληκτική άσκηση που σας άρεσε. Ποτέ μην τους παρακολουθείτε κρυφά για να κλέψετε τις ασκήσεις τους. Είναι πολύ καλύτερο να τους ρωτήσετε τι κάνουν – οι πιθανότητες είναι οτι θα σας δείξουν με χαρά την άσκηση ώστε να την κάνετε σωστά.

 

Αντί αυτού, το να κρυφακούτε για να κλέψετε μια άσκηση – και πιστέψτε με, το καταλαβαίνουμε – είναι ασέβεια και στον προπονητή και στον πελάτη, ειδικά επειδή ο πελάτης πληρώθηκε για να μάθει κάτι που εσύ έκλεψες.

 

13.ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Αυτό, για κάποιο περίεργο λόγο, συμβαίνει. Παρακαλώ σεβαστείτε τους άλλους θαμώνες του γυμναστηρίου και κράτηστε τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 

Και για αυτούς που προσπαθούν να ‘’δειχτούν’’ η αλήθεια είναι ότι το να βγάλετε την μπλούζα σας και να τεντώνεστε το μόνο που δείχνει είναι οτι ζητάτε την προσοχή.

Επιστροφή