Συμβουλές του Arnold σε αρχάριους Bodybuilders.

Συμβουλές του Arnold σε αρχάριους Bodybuilders.

“Ποτέ πριν δεν ήταν ο πιο κατάλληλος χρόνος για να ξεκινήσετε προπόνηση με βάρη, όσο τώρα, όσο χρονών και αν είστε.”

Αχ, το να είσαι αρχάριος bodybuilder το 2016. Πρώτα απ 'όλα, θέλω να σας συγχαρώ για τη λήψη απόφασης να σηκώσετε τη μπάρα και να αλλάξετε το σώμα σας. Θα αλλάξει τη ζωή σας, πάρα πολύ. Δεύτερον, θέλω να ξέρετε ότι δεν υπήρξε ποτέ ένας καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσετε προπόνηση με βάρη, δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες από ποτέ για το πώς να προπονηθείτε και να τρώτε και περισσότεροι τρόποι για να εμπνευστείτε. Όταν ξεκίνησα τη δεκαετία του 1960, δεν είχα τίποτα, εκτός από αυτό το περιοδικό και φωτογραφίες του Reg Park για να με καθοδηγήσουν και υποθέτω ότι θα μπορούσα να πω ότι αποδείχθηκαν αρκετά. Φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε με όλες τις σημερινές πηγές που έχετε στη διάθεσή σας.

Καθώς ξεκινάτε το ταξίδι σας, εγώ θα σας δόσω τις ακόλουθες «συμβουλές» - και αν ήδη έχετε δει το Pumping Iron, τότε ξέρετε ότι η τελευταία λέξη δεν ήταν ένα τυπογραφικό λάθος.


Αρχικά, βάλτε μια εικόνα στο μυαλό σας για το πώς θέλετε το σώμα σας να δείχνει. Η απεικόνιση είναι εξαιρετικά σημαντική στην γλυπτική της σωματικής σας διάπλασης, γιατί μόλις ξέρετε πού θέλετε να πάτε, το μόνο που χρειάζεστε είναι να αρχίσετε να κινείστε προς αυτή την κατεύθυνση για να φτάσετε εκεί. Αν θέλετε μεγάλους δικέφαλους, επικεντρωθείτε στα curls. Ένα μεγάλο στήθος; Κάντε πιέσεις σε πάγκο και flyes. Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης σας, κολλήστε με τις βασικές ασκήσεις. Κάντε περισσότερα squats και chin-ups από ό, τι θα κάνατε στα όργανα. Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε σωστό ζέσταμα και stretching. Μην αφήνετε τη λαχτάρα σας να σας παρασύρει και να σηκώσετε πολλά βάρη κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Κρατήστε τις επαναλήψεις σας από 8 έως 12. Όσον αφορά στη διατροφή σας, μην υποπέσετε σε διαιτητικές μανίες - τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Χρειάζεστε περίπου ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους κάθε μέρα και υδατάνθρακες από ρύζι, πατάτες και λαχανικά. Αφήστε τα λίπη να προέρχονται από μεγάλες, ζουμερές μπριζόλες (τουλάχιστον αυτό είναι που έτρωγα εγώ!).

Θα σας συνιστούσα επίσης να βρείτε κάποιον να σας συντροφεύει στις προπονήσεις σας. Όταν άρχιζα εγώ, είχα ως κίνητρο να προοδεύσω σε αυτό πολύ πιο γρήγορα κάνοντας μικρούς διαγωνισμούς σε κάθε προπόνηση με φίλους. Οι συνεργάτες σας κρατούν σε επαγρύπνηση, και κάνουν την προπόνηση διασκέδαση, και μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε μερικούς από τους καλύτερους φίλους της ζωής σας στο γυμναστήριο. Θυμηθείτε να μείνετε πεινασμένοι, και καλωσορίσατε στην αδελφότητα!Επιστροφή