The Man Of The Century

The Man Of The Century

Εβδομήντα πέντε χρόνια πριν ο ιδρυτής μας Joe Weider ξεκίνησε ένα κίνημα. 
Σήμερα, διανύοντας την τρίτη χιλιετία, ο Dwayne Johnson είναι η πραγματική ενσάρκωση αυτού του κινήματος.

Όταν ο Joe Weider ίδρυσε το περιοδικό Your Physique στα τέλη του 1940, αυτό έγινε με ένα μεγάλο όνειρο και μια γερή δόση συναίσθησης. 
Το όνειρο ήταν να εδραιώσει τον εαυτό του ως έναν ηγέτη της σχετικά νεοσύστατης τάσης εκγύμνασης με το να επιμορφώνει και να εμπνέει άλλους να ακολουθούν το παράδειγμά του σε μια ζωή που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, και μεγάλη σωματική διάπλαση. 
Όσον αφορά τη συναίσθηση, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η τολμιρή εισβολή του 20χρονου τότε Joeστον κόσμο της γυμναστικής, με μηδενική εμπειρία και μόλις $7 στην τσέπη, σαφώς δεν μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια εναλλακτική ερμηνεία της λέξης αυτής.

Τώρα, στο τέλος του 2015, εμείς στο Muscle & Fitness κοιτάμε πίσω τα τελευταία 75 χρόνια με ευλάβεια και μεγάλη υπερηφάνεια. Εκείνο το 17χρονο παιδί από το εβραϊκό γκέτο του Μόντρεαλ, για όλη την απρόσκοπτη φιλοδοξία του, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί τα μεγαλεία που εκείνος ή το χειρόγραφο έντυπό του, μπορούσε να φτάσει. Με τα χρόνια ανάμεσα στο τότε και το τώρα, το Your Physique θα γεννήσει τα περιοδικά Muscle Builder και Muscle Power, τα οποία θα συγχωνευθούν για να μετονομαστούν αργότερα σε Muscle Builder/Power.


Στη συνέχεια, το 1980, η εκδοτική υπογραφή του, θα μετονομαστεί μία ακόμη φορά σε Muscle & Fitness. Ανεξάρτητα από τον τίτλο της, η δημοσίευση αυτή θα αλλάξει ριζικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του Arnold Schwarzenegger, ο οποίος εμπνεύστηκε τόσο πολύ από τις φωτογραφίες του θρυλικού bodybuilder Reg Park που ο ίδιος αποφάσισε να ακολουθήσει το δικό του όνειρο να γίνει επαγγελματίας bodybuilder. Σαν από τύχη, η πρόωρη επιτυχία του Arnold τον οδήγησε στο να «ανακαλυφθεί» από τον ίδιο τον Joe, το 1968 στον διαγωνισμό "Mr. Universe contest" στο Μαϊάμι,, όπου δημιουργήθηκε ανάμεσά τους μια σχέση έμπνευσης , φιλίας, συνεργασίας, μια σχέση ζωής. Στον Arnold, ο Joe βρήκε το τέλειο πρόσωπο (και σώμα) για να εκπροσωπήσει το bodybuilding. Στον Joe, ο Arnold βρήκε όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και ένα εφαλτήριο για τις φιλοδοξίες του. Μαζί και χωριστά, ο Joe και ο Arnold μετέτρεψαν το bodybuilding (που σημαίνει το χτύσιμο του σώματος, σε αντίθεση με το άθλημα του bodybuilding) από μια δραστηριότητα αντικουλτούρας σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ξαφνικά, όλοι ήθελαν να «φουσκώσουν», και από το τέλος της δεκαετίας του '80, ο Arnold έγινε όχι απλά ο μεγαλύτερος bodybuilder του κόσμου και το μεγαλύτερο αστέρι του κινηματογράφου, αλλά και ένας παράγοντας της ιστορικών διαστάσεων. Με την αλλαγή της χιλιετίας οι δύο άνδρες είχαν πυροδοτήσει την έναρξη μιας επανάστασης και την εξέλιξαν σε μια αυτοκρατορία πάνω στην οποία ο ήλιος ποτέ δεν έδυσε, και το M & F ήταν η Magna Carta της.

Γύρω στο 2000, η ακμή του ήρωα- δράσης της δεκαετίας του '80 έστεκε καλά, ωστόσο το σπουδαίο πλέον κίνημα εκγύμνασης είχε την ανάγκη από ένα νέο πρόσωπο. Την ίδια στιγμή, ένας άλλος νεαρός άνδρας με ένα όνειρο αναδύθηκε από τις ρίζες της πάλης ως ένα εκκολαπτόμενο αστέρι του κινηματογράφου. Με την ερμηνία του στην ταινία «The Mummy Returns» το 2001, o Dwayne “The Rock” Johnson ήταν έτοιμoς να μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα που άναψε ο Arnold σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα, ως ένας αστέρας δράσης μεγάλης μυικής διάπλασης με πνεύμα ξυράφι για να ταιριάζει με σμηλεμένους κοιλιακούς του. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, ο Dwayne όντως εκπλήρωσε την υπόσχεσή του, επιδέξια μεταπιδόντας από έναν WWE Superstar σε έναν σταρ του Χόλιγουντ και σε ένα πολιτιστικό είδωλο. Παρά την πίεση που δέχτηκε από στελέχη της ταινίας του, στις αρχές της καριέρα του, που προσπάθησαν να τον κάνουν να αδυνατίσει για πιο "mainstream απήχηση," εκείνος μετέτρεψε τους ογκώδεις μύες του σε πλεονέκτημα, όπως και ο Arnold είχε κάνει δεκαετίες πριν. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, το άστρο του Dwayne έλαμψε και οι οπαδοί του αυξήθηκαν, όσο εκείνος επιδέξια κυριάρχησε στον κόσμο της πάλης και της ηθοποιίας. Το 2011, «μπήκε» στα social media, και η μολυσματική προσωπικότητά του έλαμψε μέσα από τη λάμψη εκατομμυρίων smartphones και tablets, ώστε να εξασφαλίσει έναν επιπλέον βαθμό παγκόσμιας αναγνώρισης που ελάχιστοι άλλοι στον πλανήτη μπορούσαν να διεκδικήσουν. Όλο αυτό το διάστημα, ο Dwayne κηρύττει το ευαγγέλιο του σιδήρου και του ιδρώτα και των μυών και της γυμναστικής, κυρίως μέσω συχνά πομπώδων, πάντα χιουμοριστικών μηνυμάτων στο Instagram, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί απευθείας από το χώρο του γυμναστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο «προσηλυτίζει» αμέτρητους νέους άνδρες και γυναίκες στον τρόπο ζωής του γυμναστηρίου. Έγινε για ακόμη μια φορά "cool" το να σηκώνει κανείς βάρη. Υπενθύμισε στον κόσμο ότι οι μύες δεν είναι μόνο για το θεαθήναι, ότι είναι το σύμβολο δύναμης και πειθαρχίας και, το πιο σημαντικό γι 'αυτόν, της πολύ σκληρής δουλειάς. Και σκόπιμα συνδέει την προπόνησή του στο γυμναστήριο με την σημερινή του επιτυχία.


Σήμερα, στα πρόθυρα του 2016, ο Dwayne συνεχίζει να οδηγεί το κίνημα – εκείνο  που ο Joe Weider ξεκίνησε 75 χρόνια νωρίτερα – σε ένα ισχυρότερο, καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτός είναι ο προφανής κληρονόμος της κληρονομιάς του Joe, όχι επειδή το ζήτησε να είναι, αλλά επειδή επέλεξε να ζήσει ως ένα παράδειγμα για τα ίδια ιδανικά που κυρίευσαν τη φαντασία του Joe το 1940, και να διαδώσει αυτά τα ιδανικά σε όλο τον κόσμο, όπως ο Joe έκανε κάποτε. Και σε ένα αναπάντεχο συμβάν, που δεν μπορεί να είναι απλά τυχαίο, ο Dwayne ξεκίνησε επίσης την πορεία του προς την επιτυχία με μόλις $7, μετατρέποντάς τα σε μια περιουσία μέσα από την καθοδήγηση και την εφευρετικότητά του.

Για όλα αυτά, και επειδή έχει καθιερωθεί ως ο «πρωταθλητής των ανθρώπων» (#thepeopleschampion), στο Muscle & Fitness είμαστε υπερήφανοι να ανακηρύξουμε τον Dwayne Douglas Johnson τον άνθρωπο του αιώνα. 

Ευχόμαστε να συνεχίσει να μας εμπνέει μέχρι και τον επόμενο.

Επιστροφή