Χτίστε τη μάζα σας μέσω του "Carb Cycling".

Χτίστε τη μάζα σας μέσω του Carb Cycling.

Προσθέστε μάζα και κάψτε λίπος για ένα δυνατό, γυμνασμένο σώμα με αυτή την απλή διατροφική προσέγγιση.

Όλοι έχουμε ακούσει για τα κακά μιας διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Και ενώ μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τον μέσο άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωή, δεν ισχύει αντίστοιχα και για όσους ασχολούντε ενεργά με την άρση βαρών και τον αθλητισμό γενικότερα. Προκειμένου να δουλέψουμε με εξαιρετική ένταση, πρέπει να τροφοδοτήσουμε βέλτιστα το σώμα μας.
Επομένως, ποια είναι η απάντηση; Πώς μπορούμε να γίνουμε μεγάλοι και δυνατοί, ενώ παράλληλα εξακολουθούμε να χάνουμε σωματικό λίπος; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είναι γνωστό ως Carb Cycling.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CARB CYCLING
To Carb Cycling (κύκλωση υδατανθράκων) είναι η πολύ απλή ιδέα ότι εναλλάσσουμε μεταξύ ημερών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς μας ανά ημέρα. Σε έντονες ημέρες άρσης βαρών καταναλώνουμε τρόφιμα υψηλών υδατανθράκων και σε ημέρες ηρεμίας ή χαμηλής έντασης καταναλώνουμε τρόφιμα χαμηλών υδατανθράκων. Ακούγεται απλό ... γιατί απλά είναι.
Οι ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επιτρέπουν τη μεταβολή του μεταβολισμού μας, ενώ οι ημέρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ινσουλίνης μας σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ώστε να καίουν το λίπος ενώ διατηρούν το μυικό ιστό μας.

Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίσοι. Υπάρχουν καλοί υδατάνθρακες (πολύπλοκοι υδατάνθρακες που προκαλούν βραδύτερη αλλαγή στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα) και κακοί υδατάνθρακες (απλοί υδατάνθρακες που προκαλούν αιχμές στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα). Τρόφιμα όπως τα ντόνατς, η καραμέλα και οι τηγανητές πατάτες είναι όλα κακές επιλογές και δεν έχουν καμία θέση σε οποιαδήποτε δίαιτα. Θέλετε οι υδατάνθρακες να προέρχονται από λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και βρώμη.ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ CARB CYCLING
1) Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων σε ημέρες χωρίς ή με λιγότερο έντονη άσκηση.
Οι υδατάνθρακες αυτή την ημέρα πρέπει να προέρχονται κυρίως από πράσινα λαχανικά. Μην ανησυχείτε για έναν ακριβή αριθμό υδατανθράκων, όσο λαμβάνετε υδατάνθρακες από πράσινα λαχανικά η πρόσληψη σας θα είναι αρκετά χαμηλή.

2) Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων σε έντονες ημέρες προπόνησης.
Οι υδατάνθρακες σε αυτήν την ημέρα πρέπει να προέρχονται κυρίως από πηγές υδατανθράκων, αλλά αυτή τη μέρα μπορείτε να προσθέσετε και κάποιους αμυλούχους υδατάνθρακες πριν και μετά την άρση βαρών.

3) Εναλλαγή μεταξύ ημερών υψηλής και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
Ποτέ μην έχετε δύο ημέρες υψηλών υδατανθράκων στη σειρά.

4) Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε δύο ημέρες με χαμηλούς υδατάνθρακες στη σειρά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
Για παράδειγμα, το Carb Cycling μπορεί να εκτελεστεί με τον παρακάτω προτεινόμενο τρόπο:
Δευτέρα: Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Τρίτη: Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Τετάρτη: Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Πέμπτη: Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Παρασκευή: Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Σάββατο: Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων
Κυριακή: Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων

Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάψετε αυτό το ενοχλητικό σωματικό λίπος, ή αν κάθε φορά που χάνετε το σωματικό σας λίπος αλλά τα επίπεδα αντοχής σας πέφτουν, απλά δοκιμάσετε το Carb Cycling!Πηγή: www.muscleandfitness.com


Επιστροφή