ΧΤΙΣΤΕ ΣΦΙΧΤΟΥΣ ΜΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ''ΚΥΚΛΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ''

ΧΤΙΣΤΕ ΣΦΙΧΤΟΥΣ ΜΥΣ ΜΕ ΤΟΝ \ΚΥΚΛΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ\

Προσθέστε μάζα και κάψτε λίπος για μια δυνατή, ''τεμαχισμένη'' σωματική διάπλαση με αυτή την απλή προσέγγιση φαγητού.

 

Όλοι έχουμε ακούσει για τα κακά μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Και ενώ μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τον μέσο ‘’καθιστικό’’ άτομο, αφήνει κάτι το επιθυμητό για τον σοβαρό αρσιβαρίστα και τον αθλητή. Προκειμένου να γυμναστούμε με εξαιρετική ένταση, πρέπει να τροφοδοτήσουμε βέλτιστα το σώμα μας.

 

Λοιπόν, ποια είναι η απάντηση; Πώς μπορούμε να γίνουμε μεγάλοι και δυνατοί, ενώ εξακολουθεί να πέφτει το σωματικό μας λίπος; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είναι γνωστό ως ο κύκλος με υδατάνθρακες.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Ο κύκλος υδατανθράκων είναι μια πολύ απλή η ιδέα που εναλλάσσουμε μεταξύ ημερών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ημερών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς μας για την ημέρα. Σε έντονες ημέρες άρσης ακολουθούμε διατροφή υψηλών υδατανθράκων και σε ημέρες ηρεμίας ή χαμηλής έντασης ακολουθούμε διαυροφή χαμηλών υδατανθράκων. Ακούγεται απλό ... γιατί είναι.

 

Οι ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επιτρέπουν το μεταβολισμό μας να ''στροφάρει’’, ενώ οι ημέρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ινσουλίνης μας αρκετά χαμηλά ώστε να καίουν λίπος ενώ διατηρούν τους μυς.

 

Σκεφτείτε τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, σαν να προσθέτετε καύσιμο σε φωτιά που καταναλώνει θερμίδες. Και στις ημέρες χαμηλών υδατανθράκων, το σώμα σας θα κάψει λίπος αντί των συνήθων υδατανθράκων. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει τη μέγιστη καύση λίπους διατηρώντας παράλληλα τους μυς.

 

Δεν είναι ίσοι όλοι οι υδατάνθρακες. Υπάρχουν καλοί υδατάνθρακες (πολύπλοκοι υδατάνθρακες που προκαλούν βραδύτερη αλλαγή στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα) και κακοί υδατάνθρακες (απλοί υδατάνθρακες που προκαλούν αιχμές στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα). Τρόφιμα όπως ντόνατς, καραμέλες και τηγανητές πατάτες είναι όλες κακές επιλογές και δεν έχουν καμία θέση σε οποιαδήποτε διατροφή. Εσείς θέλετε τους υδατάνθρακες να προέρχονται από λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και ολόκληρη βρώμη.

 

 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ

  

1) Χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων σε μη προπονητικές ή λιγότερο έντονες ημέρες προπόνησης

Οι υδατάνθρακες αυτή την ημέρα πρέπει να προέρχονται κυρίως από πράσινα λαχανικά. Μην ανησυχείτε για ακριβή αριθμό υδατανθράκων, εφ 'όσον παίρνετε τους υδατάνθρακες σας από τα πράσινα λαχανικά η πρόσληψη σας θα είναι αρκετά χαμηλή.

 

2) Υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων σε έντονες ημέρες προπόνησης

Οι υδατάνθρακες σε αυτήν την ημέρα πρέπει να προέρχονται κυρίως από σύνθετες πηγές υδατανθράκων, αλλά αυτή τη μέρα μπορείτε να προσθέσετε και κάποιους αμυλούχους υδατάνθρακες πριν και μετά την περίοδο άρσης.

 

3) Εναλλαγή μεταξύ ημερών υψηλής και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες

Ποτέ μην έχετε δύο ημέρες υψηλών υδατανθράκων στη σειρά.

 

4) Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε δύο ημέρες χαμηλών υδατανθράκων στη σειρά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Για παράδειγμα, ο κύκλος των υδατανθράκων μπορεί να μοιάζει όπως παρακάτω:

 

Δευτέρα – Υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Τρίτη - Χαμηλή σε υδατάνθρακες

Τετάρτη - Υψηλή σε υδατάνθρακες

Πέμπτη - Χαμηλή σε υδατάνθρακες

Παρασκευή - Χαμηλή σε υδατάνθρακες

Σάββατο - Υψηλή σε υδατάνθρακες

Κυριακή - Χαμηλή σε υδατάνθρακες

 

Εάν δεν μπορείτε να κάψετε αυτό το ενοχλητικό σωματικό λίπος, ή αν κάθε φορά που το κάνετε τα επίπεδα αντοχής σας πέφτουν, δοκιμάσετε τον κύκλο με τους υδατάνθρακες.


-Noah Bryant

Επιστροφή